A lehető legprofibb addiktológiai segítség

A húsfogyasztással eléggé hadilábon állok. Néha vannak olyan időszakok, amikor több húst fogyasztok, de egyébként inkább gabona- és zöldségpárti vagyok. Nagyon szeretem a hüvelyeseket is, és ha húst eszem, leginkább csirkét választok. Meg persze alapból igyekszem odafigyelni az egészségemre is, bevallom, több-kevesebb sikerrel. De azt szokták mondani, éljünk a mának, nem igaz?

Azért ezt nem minden esetben lehet ilyen könnyen venni…

Pláne, ha egészségügyi problémák is társulnak hedonista hozzáállásunkhoz, mondjuk konkrétan függeni kezdünk valamitől – például az alkoholtól. De jó hír, hogy van megoldás, rehabilitációs intézet helyett pedig egy 28 napos, a Minnesota-modellen alapuló komplex program tud segíteni az elszánt felépülni vágyóknak, amelyet a Felépülők csapata dolgozott ki – elég beszédes névválasztás, ugye? Az alkohol ráadásul nemcsak a fizikai, hanem a mentális egészségünket, valamint a kapcsolatainkat is rombolja.

Akinek pedig a hagyományos addiktológiai ellátás, vagy az állami rehabilitációs intézetek nem hoztak megváltást, hatalmas segítséget jelenthet, hogy vannak olyan lehetőségei, mint például a Felépülők rehabilitációs programja. A felepulok.hu oldalon minden szükséges információt megtalálhatnak az érintettek – akár alkoholfüggőről, akár hozzátartozóról legyen szó –, a bekerülés módjától kezdve a szakemberek hátterén át egészen a program bemutatásáig. Kiemelkedő arányszámot mutat a sikeresen felépülő alkoholfüggők száma – ha minden rehabilitációs intézet ilyen eredménnyel működne, mint a Felépülők, az csodás lenne…

Ajánlott cikkek