Van megoldás, ha beázik a tető

beázik a tető

A komolyabb nyári záporok általában hirtelen jönnek és elég gyakran nagy szélvihar közepette. Egy hidegfront betörésének következtében előfordulhat, hogy repülni fognak a műanyag kerti székek és asztalok mellett akár a cserepek. Ennek eredménye gyakran, hogy beázik a tető, amivel mielőbb kezdeni kell valamit. Ha a plafonról csorog a víz még mindig jobb, mintha az a lámpából jönne, ami komoly életveszélyt eredményezhet. Sajnos ilyenkor a tartószerkezet szintén veszélybe kerül, tehát kicsit sem játék, amikor beázik a tető.

Nem játék, amikor beázik a tető

A kémény tövénél vagy akár az ablak körül is kialakulhatnak problémák, amikre azonnal reagálni kell. A Sika® MultiSeal bitumenes szigetelőszalag szinte valóságos „sebtapaszként” alkalmazható, amennyiben megtaláljuk a sérülés forrását. Általában annak, amikor beázik a tető egyértelmű jelei vannak egy nagyobb zivatar után. A nedvesség megtalálja azokat az apró réseket is, amiket szabad szemmel gyakran nem látunk.

A szigetelőszalaggal könnyen tömíthetjük a hézagokat, amennyiben annak mindkét oldalán legalább 5 cm tapadási felületet biztosítunk. Kémény köré, vagy egy megrepedt cserépre is ráhelyezhető a készítmény. Beázik a tető, de csak egy kicsit? Ez gyorsan jobban kiteljesedhet, ezért nem éri meg kockáztatni. Amint nedves foltokat tapasztalunk, azonnal cselekedjünk. Nem kell feltétlenül szaktudás a megoldáshoz, mert bőven elég alaposan megtisztítani a felületet és levágva a kellő méretű szalagot, majd annak felső rétegét eltávolítva azonnal mehet az a helyére. Az alapos rásimítás után már csak azt kell megfigyelni, hogy beázik a tető a későbbiekben vagy sem.

Ajánlott cikkek