Puha és omlós linzer karika

itt

Egy igazán tartalmas ebéd csak úgy értelmezhető, ha van mellé valami kiváló desszert. A kiegyensúlyozott és változatos étkezésnek a lényege, hogy tartalmazzon elég proteint, minőségi zsírokat és végül elegendő szénhidrátot.

Nos, ez utóbbit a linzer karika készítésével könnyen kipipálhatjuk. Ennek a finomságnak a receptjét itt találjuk meg. Amire szükség lesz hozzá némi liszt, margarin, vaníliás cukor, tojás, sütőpor, csipetnyi só és narancs valamint citrom reszelt héja. Az alapanyagok előkészítése után a nagyobbik feladat, hogy az összetevőket össze kell gyúrni kellő alapossággal. Ez kitartó munkát követel meg, hiszen lassan vállnak eggyé, de végül jól nyújtható és szaggatható állagot adnak.

Némi pihentetést követően, amit Folpackba csomagolva és hűtőbe elhelyezve érhetünk el nekiláthatunk a formák elkészítésének. A kiszaggatott tésztákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd közepes hőfokon, ami olyan 180 ℃, alul-felül sütéssel alig 10 perc alatt elkészítjük. Ha ropogósan szeretjük, akkor is vigyázzunk, ne hagyjuk bent túl sokáig a tésztát. Végül a meghűlt darabokat lekvárral megtöltjük.

Itt ízlés szerint lehet válogatni a különféle változatok között. Bár ezt követően máris tálalhatjuk, de dobozba téve másnapra jól megpuhul és omlós szerkezetű lesz a linzerkarika. Kezdők is bátran belevághatnak a kivitelezésbe, de azért szánjunk erre kicsivel több időt. A rutinosabbak már 90 perc alatt elkészíthetik, de kár elkapkodni a folyamatot, mert maga a munka az, ami igazi értékkel tölti meg ezt a kivételes süteményt.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?