Látványosságokban is gazdag Brüsszel

brüsszel

Európa, az öreg kontinens már sok dolgot megélt. Sokan úgy tartják, hogy a kultúra itt fejlődött ki. Ami biztos, hogy a nyugati típusú demokráciának szülőhelye. Sok minden zajlott ezeken a területeken az évezredek alatt és most ismét jelentős változások történnek. Ha szeretnénk még időben megtekinteni mostani berendezkedést, akkor jobb nem vesztegetni az időt, hanem mielőbb buszra vagy repülőre szállni. Brüsszel kiváló úti cél ebből a szempontból. A Franciaország, Németország, Hollandia és Luxemburg ölelésében fekvő Belgium és Flandria fővárosa, sok programot kínál az oda látogatóknak. Vannak itt rendezvények szép számmal, de látnivalóból is akad bőven.

Brüsszel nem fog csalódást okozni bár többnyire csak negatív kontextusban hallhatunk róla a hírekben. Néhány nevezetessége a város jelképének számító Atomium, a Grote Markt főtér, a brüsszeli királyi palota, de nem szabad megfeledkezni a híres pisilő kisfiú szobráról sem. Ami a nyelvhasználatot illeti a hivatalosan a holland és a francia egyenrangú minden szempontból. Európa fővárosának is tartják, valamint a NATO székhelye, ahol egyértelműen fontos kérdések dőlnek el.

Érdemes több napot eltölteni a környéken, hiszen nehezen lehet betelni az élményekkel, amit nyújtani képes a vidék. Brüsszel megközelítése Magyarországról nem jelent semmilyen problémát. A kalandorok akár saját autóval is nekivághatnak, de bárhogyan is történjen, megéri előtte egy kiváló utasbiztosítást kötni, hiszen sosem lehet tudni mi fog történni az úton. Az axa-assistance.hu weboldalon személyre szabott biztosítást állíthatunk össze, ami teljes körű biztonságot nyújt.

Ajánlott cikkek