Szigetelés előtt mindig történjen kellősítés

A hatékony vízszigetelés egy olyan dolog, amire minden helyzetben megéri költeni. Egyik alapvető része a kellősítés, ami nélkül egyszerűen képtelenség a megfelelő hatékonysággal kihozni az eljárásokból a maximumot. Természetesen a különféle bitumen lemezek lefektethetők akár közvetlenül a beton elemekre, de ezek könnyen elmozdulhatnak, majd pedig a köztük kialakult réseken szivárgás következhet be. Mindez elkerülhető a kellősítés folyamatának elvégzésével.

Voltaképpen egy hasonló alapozó technológiáról van szó, mint a falaknál a festés előtti glettelés során. A kellősítés révén a porszemcsék lekötésre kerülnek, valamint a kisebb repedések tömítése is megvalósul. Fontos tehát a precíz kivitelezése a hosszú távú hatás biztosítása érdekében.

Hogyan történhet a kellősítés?


A kellősítés a kezdeti időkben egy elég bonyolult és fáradságos, kellemetlen feladat volt. Ekkoriban még helyben olvasztották meg a bitument és azt fellapátolták a felületre, majd igyekeztek minél egyletesebben eloszlatni. Ez fáradságos, egészségkárosító hatásokkal járt együtt. A kellősítés ezzel szemben ma már sokkal kíméletesebb művelet, hiszen sokat fejlődött a technológia. Már egyszerűen ecsettel, hengerrel kenhető összetevők kaphatók, amik rövid idő alatt kellő vastagságban, egyenletesen vihetők fel.

A Titanol V bitumenes alapozó remek választásnak minősül és nem okoz kihívást a vele való munka. Amint megszilárdult máris következhetnek a SikaBit PRO E40-15S és SikaBit PRO E40-5S lemezek, amik maximális ellenállást fejtenek ki a fentről, vagy lentről érkező víznyomással szemben. A precíz vízszigetelés alapját tehát mindig a kellősítés adja.

Ajánlott cikkek